Larry Pilut spelar Pokémon
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Tingsryd

Larry Pilut jagar Pokémon dygnet runt

"Jag jagar Pokémon nästan varje kväll"
2:53 min

Larry Pilut, 48, är assisterande tränare och legendar i hockeyklubben Tingsryds AIF. Men han är också en dedikerad Pokémonjägare – oavsett tid på dygnet.

Tingsrydslegendaren Larry Pilut är helt frälst på Pokemon. Trots att intresset för mobilspelet ebbat ut en del bland den breda allmänheten så är Larry fortfarande lika dedikerad till att fånga monster på mobilen. 

– Jag tycker det är jättekul. Jag har tagit att jaga Pokémon till en annan nivå. Jag jagar nästan varje kväll. Jag tror min hund är lite trött på att gå på kvällarna, för jag är ute och motionerar ganska mycket med Pokémon, säger Larry Pilut. 

Tränarkollegan Magnus Sundquist är högst medveten om sin kollegas intresse.

– Det är en telefonskärm som lyser klockan halv fem på morgonen på väg hem efter en bortamatch. Det är Larrys. Det finns ju alltid någon Pokémon han kan snappa upp på vägen. Och sedan på kvällarna inne i Tingsryd när det närmar sig midnatt så kan man se någon som går där ute. Ja, då är det Larry som är ute och vinkar in i sovrumsfönstret, säger Magnus Sundquist.   

Hör hela reportaget via den blåa ljudknappen!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".