Robert Loeffel, informationsvansvarig Kronobergspolisen. Foto: Sandra Douglasdotter/ Sveriges Radio
Robert Loeffel, informationsvansvarig Kronobergspolisen. Foto: Sandra Douglasdotter/ Sveriges Radio
Kronoberg

Drogköpare avslöjades på nätet

Robert Loeffel: Droghandeln har flyttat in i hemmet
1:22 min

Ett 50-tal personer i Kronoberg har avslöjats som misstänkta drogköpare på nätet under en internationell aktionsvecka. Flera av dem var okända av polisen, och ett flertal större beslag av narkotika har nu kunnat göras i länet.

 – Det största beslaget har vi gjort i ljungbytrakten, där beslagtog vi ett kilo cannabis hos en av personerna som förekommer på listan. Men vi har även gjort beslag av annan cannabis, LSD, Rohypnol och andra preparat, säger Robert Loeffel, polisens presschef i region syd.

Blev du förvånad över att det var så många misstänkta drogköpare här i länet som kunde avslöjas på bara en vecka?

– Nej det blev jag inte, utan vi kan konstatera att droghandeln har flyttat in i hemmet och man kan sitta i sitt ungdomsrum eller på kammaren och beställa narkotika som kommer med posten.

Och Robert Loeffel säger att den ökade tillgängligheten via nätet gjort att droghandeln även spridit sig utanför de traditionella missbrukarkretsarna.

– Ja det kan man nog säga, för det är ju väldigt lättillgängligt via nätet och man behöver inte exponera sig.

Men är det inte viktigare att ni kommer åt dem som säljer narkotikan?

– De är i den andra delen av den här insatsen, så man tittar självklart på dem. Vi har ännu inte haft någon av dem aktuella hos oss, säger Robert Loeffel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".