Joakim Berg på scenen vid första konserten under avskedsturnén. Foto Stina Stjernkvist/TT.
Joakim Berg på scenen vid första konserten i Linköping under avskedsturnén. Foto Stina Stjernkvist/TT. Foto: Stina Stjernkvist/TT
Sverige

Kent ställde in konsert i Köpenhamn

Rockgruppen Kent ställde under lördagen in konserten i Köpenhamn efter att sångaren och gitarristen Joakim Berg fått problem med stämbanden.

Joakim Berg skrev själv på gruppens hemsida att han fått en virusinfektion på stämbanden och att läkare avrått honom från att genomföra konserten. Konserten är nu flyttad till den 4 december.

"Jag har en virusinfektion på stämbanden, som började i en lätt förkylning. Expertläkaren jag träffade idag avrådde starkt från att genomföra konserten ikväll. Att sjunga i mitt tillstånd skulle mycket sannolikt leda till komplikationer (exempelvis sår på stämbanden) och kunna äventyra resten av årets konserter. Ingen är ledsnare än jag för att det inte gick att genomföra kvällens spelning i Köpenhamn. Jag försökte in i det sista".

Förhoppningen är att Berg ska må bättre om bara några dagar och man räknar inte med att behöva ställa in några fler konserter.

Kent är ute på sin avskedsturné, som inleddes i Linköping den 23 september och avslutas i Stockholm den 17 december. Bandets nästa planerade spelning hålls i Karlstad den 2 december. Därefter Växjö den 3 december. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".