Haif depp, innebandy 2016
1 av 2
Efter ett av sex insläppta mål. Foto: David Faxå / Sveriges Radio
Hovshagas tränare Edvard Wiberg
2 av 2
Tränare Edvard Wiberg i diskussion med domaren. Foto: David Faxå / Sveriges Radio
Växjö

Noll poäng till Hovshaga efter "säsongens sämsta match"

Edvard Wiberg: "Det har varit lite av en inställningsfråga"
2:42 min

Hovshaga har det tufft i innebandyallsvenskan. Under söndagen kom en ny förlust efter att laget gjort säsongens sämsta hemmamatch. Lockerud Mariestad kunde tillslut vinna med 6-2.

I botten av innebandyallsvenskans södra serie, strax ovanför nedflyttningsplats, återfinns Växjölaget Hovshaga AIF. Under söndagen mötte man Lockerud Mariestad på hemmaplan, men efter en väldigt svag insats kunde man inkassera säsongens sjunde förlust. 6-2 blev slutresultatet.  

"Vår sämsta hemmamatch denna säsong"

– Det är vår sämsta hemmamatch denna säsong. Denna säsong har handlat en del om vår inställning. Det var egentligen först förra matchen som vi kom upp i nivå på bortaplan. På hemmaplan har vi varit nära alla lag. Ser vi på förlusterna så har vi inte kommit upp i vår nivå, men så har vi också mött alla bra lag, summerar tränare Edvard Wiberg efter matchen.

Under söndagens match fick Hovshaga förstärkning från Växjö Vipers, vilket varit ett genomgående tema under säsongen. Spelare får flytta fritt mellan klubbarna för att stärka upp eller få nödvändig speltid.

– Det är inte svårt att spela med nya, det är jätteroligt att dem får komma upp och känna på denna nivå. Vipers spelar i division ett, vi i allsvenskan. Så det är skillnad på tempo och närkamper. Men vi får ju inte riktigt spela ihop oss, så det är svårt, berättade Hovshagas vikarierande lagkapten Erika Nilsson.

Erika Nilsson bekräftade också det som det pratades om på läktaren, att detta faktiskt var säsongens sämsta Haif-match.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".