Växjö kommun. Foto: Sandra Douglasdotter/Sveriges Radio
Foto: Sandra Douglasdotter/Sveriges Radio
Växjö

Kommunanställda i Växjö surfade i stället för att jobba

Tre kommunanställda på samma avdelning på tekniska förvaltningen blev påkomna med att sitta och surfa på bland annat dejtingsajter i stället för att vara ute och jobba.

Två av dem har nu slutat självmant, den tredje får en skriftlig varning av arbetsgivaren.

– Jag ser jätteallvarligt på det här, jag tycker det är förfärligt att man inte förstår att man som anställd i Växjö kommun har en skyldighet att göra de arbetsuppgifter man ska göra, säger Maria Sundell Isling, förvaltningschef på tekniska förvaltningen.

Det var för några veckor sedan som kommunen fick vetskap om att de tre kommunanställda använde arbetstiden till annat än att jobba. Efter en undersökning av datorn, där loggar visade att de varit inne på "olämpliga sajter" på tider där de egentligen borde vara ute och arbeta, har en av dem nu fått en skriftlig varning.

De andra två männen har slutat sin anställning självmant efter att kommunen konfronterade dem.

– Man ska inte vara inne på nyhetssajter när man ska vara ute och jobba men det här handlade också om dejtingsajter som någon varit inne och surfat på i ganska stor omfattning, säger Maria Sundell Isling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".