Ann Lund.
Ann Lund. Foto: Lena Pettersson/Sveriges Radio
Kronoberg

BUP-personal kräver att avsatt chef får komma tillbaka

Personalen på barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) i Växjö kräver nu att den avsatta verksamhetschefen Ann Lund omedelbart får komma tillbaka till jobbet.

I förra veckan meddelade centrumchefen Annika Hull Laine att Ann Lund lyfts bort från tjänsten eftersom de båda inte har något förtroende för varandra.

Det här är obegripligt och väcker både oro och bestörtning skriver de anställda i en skrivelse till hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Charlotta Svanberg (S).

Enligt de anställda har kliniken utvecklats mycket positivt under Ann Lunds ledning och de vill att hon skyndsamt återinsätts som chef.

– Jag delar oron som personalen har för verksamheten. Sedan är inte detta en politisk fråga, säger Charlotta Svanberg till P4 Kronoberg.

Under eftermiddagen hölls ett stormöte där Annika Hull Laine träffade personalen. Men vad som kom ut av mötet vill Annika Hull Laine inte berätta.

– Jag har inga kommentarer, låter hon hälsa via pressekreteraren Stefan Ahlrik.

Och inte heller Stefan Ahlrik vill berätta något om vad som sas på mötet.

– Det enda jag kan säga är att arbetet med att hitta en ersättare till Ann Lund fortsätter, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".