Deppbild Växjö Lakers 2016
Foto: Calle Berglund/Sveriges Radio
Växjö

Färjestads brunkare brötade ner Växjö

Sam Hallam: "Väldigt glad för en poäng"
3:02 min

Det var osannolika målskyttar i Färjestad som gjorde att Växjö förlorade tisdagens match i Vida Arena. Andreas Jämtin och Björn Svensson vände med sina första mål för säsongen matchen som Färjestad vann med 3-2 på straffar.

Växjö totaldominerade matchens första period och ledde välförtjänt med 2-0. Gästande Färjestad mäktade endast med tre skott under matchens första 20 minuter. Sedan klev Färjestads grovjobbare in i bilden. 

Med sina första mål för säsongen tog Andreas Jämtin och Björn Svensson Färjestad till oavgjort, 2-2, innan Per Åslund kunde avgöra på straffläggning efter en mållös förlängning.

Växjös tränare Sam Hallam menar att hans lag ska vara glada att man ens fick med sig en poäng. 

– Jag är väldigt glad för den poängen vi får. Vi faller in i ett övermod i vårat spel och tappar huvudsyftet i det mesta där ute. Med tanke på hur matchen utvecklades är jag väldigt glad för en poäng, säger Sam Hallam och fortsätter:

– Vi har tagit mycket poäng på kort tid. Vi har haft en lång sträcka med väldigt många bra matcher. Så vissa dagar kanske man inte hittar det där fokuset och den där koncentrationen som behövs. Vi hoppas att det är tillbaka på torsdag [mot Rögle], avslutar Sam Hallam.

Oroande för Växjö är att stjärnbacken Calle Rosén tvingades avbryta matchen när han tacklades in i sargen i den andra perioden. 

– Jag vet inte riktigt hur det är. Jag har varken hunnit prata med läkaren eller Calle. Vi får se imorgon. Jag hoppas att det inte är så allvarligt, säger Sam Hallam. 

FAKTA: VÄXJÖ-FÄRJESTAD 2-3 (e. str)

Första perioden: 1-0 (2.56) Joakim Hillding (Pontus Netterberg, Adam Brodecki), 2-0 (11.02) Geoff Platt (Calle Rosén, Robert Rosén) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2-1 (9.56) Andreas Jämtin (Milan Gulas, Sebastian Erixon).

Tredje perioden: 2-2 (16.54) Björn Svensson (John Persson).

Avgörande straff: Per Åslund

Skott: 32-22 (16-3, 4-6, 9-11, 3-1, 0-1).
Utv, Växjö 4x2. Färjestad: 5x2.
Domare: Morgan Johansson, Ljungby och Daniel Winge, Leksand.
Publik: 4 408.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".