Hockeyfruar
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Hockeyfruarna P4

Hockeyfruar i dokusåpaformat: "Blir en del drama"

Hockeyfruarna: "Vi kommer alltid i andra hand"
1:24 min

Drama, skadade tår i högläge och frånvarande män. Du ska dessutom passa dig för att klanka ner på en annan hockeyfrus man. Det här är vardagen för hockeyfruarna i Växjö Lakers och Tingsryds AIF.

P4 Kronoberg vill rikta strålkastarljuset mot de hjältar som ser till att hockeyspelarna kan vara just hockeyspelare. Hockeyfruarna. De arbetar i mörkret bortom allmänhetens öga, tar hand om barn och hem medan makarna tränar eller spelar matcher. 

Först ut är en duo spelarfruar från Växjö Lakers.

Lina Stensson, som är Robert Roséns sambo, och Josefine Ståhlkrantz, Pontus Netterbergs sambo, är ivriga på att få visa hur deras liv ser ut. 

– Det blir en del drama, så det blir nog roligt att höra för många, skrattar Josefine Ståhlkrantz. 

– Vi kommer alltid i andra hand. Alltid när man träffar någon så frågar de hur hockeyn går, hur "Robban" mår och vilken femma han ska spela i imorgon... Och efter det kommer frågorna om hur vi och barnen mår, säger Lina Stensson och fortsätter:

– Folk tror ju att hockey är det enda vi pratar om hemma. Att jag har koll på vilka femmor som ska spela, och vem som är skadad. Men det är ju inte det vi pratar om hemma. Vi har ju ett liv utanför hockeyn också, säger Lina Stensson.

Pontus blir oerhört bortskämd

Och Pontus Netterbergs sambo, Josefine Ståhlkrantz, menar att hon nu får ta emot konsekvenserna av att ha skämt bort sin sambo med brunsch under lång tid.

– Man märker det ganska väl. Pontus blir oerhört bortskämd med att allt kring honom ska passas upp. Har han lite ont i tån så ska han ha foten i högläge, säger Josefine Ståhlkrantz.

På söndag besöker vi Tingsryds hockeyfruar när de tränar ishockey inför en stundande välgörenhetsmatch.

Spola fram en timme i avsnittet i den här länken för att höra hela samtalet. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".