queens of taif
Skridskoträning för Queens of Taif. Foto: David Faxå / Sveriges Radio
Hockeyfruarna P4

Glädje, svett och vurpor för drottningarna av Tingsryd

REPORTAGE: Queens of Taif på is
3:50 min

Spelarfruarna i Tingsryd blir sakta men säkert bättre på att spela ishockey, även om kvaliteten fortfarande är väldigt låg.

P4 Kronoberg fortsätter att bevaka hockeyfruarna i länet. Just nu tränar Queens of Taif och Lakers Ladies inför vad som komma skall, nämligen välgörenhetsmatchen lagen emellan. Under söndagen var vi därför på plats i en kylslagen och något illaluktande Nelson Garden Arena för att kolla in Tingsryds drottningar.

Även om ishockeykvaliteten är väldigt låg är det glada miner hos tjejerna. Utvecklingskurvan pekar nämligen starkt uppåt och det finns en glädje i att träna hockey.

– Alla kör hårt, vi gillar verkligen det här. Vi tycker det är svinroligt. Jag själv har knappt stått på ett par skridskor förut, sist jag gjorde det så bröt jag armen, så jag har varit rätt skraj, berättade en glad Frida Pettersson efter träningen.

Hör hela reportaget på den blå playknappen ovan!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".