Troja besegrade konkurrenterna - står starka inför Allettan
Foto: Akrivfoto: Calle Berglund/Sveriges Radio
Hockeyettan

Troja spände musklerna inför Allettan - besegrade toppkonkurrenten

Anton Johansson: "Det var ett lyckorus"
2:18 min

I kvällens kraftmätning var det hemmalaget Troja/Ljungby som efter en jämn match stod starkast. Det när man vann med 3-2 mot gästande Kristianstad IK.

I Ljungby arena fick vi ikväll följa matchen mellan två lag som båda är klara för spel i Allettan. Bortalaget Kristianstad kom med revanschsug i skridskorna, men nådde inte hela vägen till en seger. Trots att matchen var jämn in i det sista, blev Anton Johanssons 3-2 mål avgörande för Troja/Ljungby.

– Det var en tuff och bra seriefinal, vi är två bra lag och Kristianstad kommer hit laddade som tusan. Men vi gör en bra laginsats, det är därför vi vinner, förklarade Anton Johansson. 

Gästerna har sedan tidigare endast en förlust, som nu ökas till två, men besegrad har man bara blivit av ett lag - Troja/Ljungby. 

– Det är vi och Kristianstad som är de två bästa lagen i den här serien. Sen har vi lyckats att ta det längre strået mot Kristianstad. Det är alltid bra och jämna matcher när vi möts, men idag så var det vår tur, igen, sa Anton Johansson.

Inför Allettan har båda lagen en dyster gemensam nämnare, vilket är frånvarande spelare. Men i Troja/Ljungby ser man ljust på chanserna trots att både Sebastian Benker och Elias Edström saknades i kvällens match. 

Jag tror att när vi kommer till Allettan så ska alla vara pigga, fräscha och hela

– Jag tror vi har bra chanser, båda lagen, och på pappret är det vi som ska komma längst i Allettan. Trots frånvaron lyckas vi idag ändå slå Kristianstad, jag tycker vi har ett bra kollektiv, så jag tror det ska vara lugnt, sa Anton Johansson efter matchen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".