Tingsryd firar efter ett mål
Foto: Arkivfoto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Ishockey

Jacob Dahlström fixade två poäng till Tingsryd

Jacob Dahlström: "Vi är nöjda med vår insats"
1:40 min

Kvällens Smålandsderby mellan Oskarshamn och Tingsryd blev en jämn nagelbitare. På övertid knep Tingsryd extrapoängen med slutresultatet 3-2 på bortais.

Återigen var det dags för Smålandsderby. Senast vann Tingsryd på hemmaplan med säkra 4-2, men ikväll var utgångsläget omvänt när Oskarshamn utmanade gästerna i Be-Ge Hockey Center.

Även om Tingsryd haft en resultatmässigt, tung Novembermånad, lät man inte det påverka varken spel eller inställning. Istället visade man ett starkt powerplayspel som resulterade i två mål.

– Vi visste att vi skulle slå tillbaka eftersom vi inte spelade några dåliga matcher, det var mer att det studsade emot oss lite, sa Jacob Dahlström angående den tidigare svackan.

Men hemmalaget svarade på Tingsryds två mål, vilket resulterade i 2-2 efter 60 minuter och gav en poäng till vardera lag.

– Det är inte fy och skam, så det är vi nöjda med, sa Jacob Dahlström om poängen. 

Det krävdes en förlängning för att avgöra vem som skulle gå segrande ur derbyt. Efter 1 minut och 48 sekunder rasslade det till för gästerna när Jacob Dahlström styrde in pucken för Tingsryds bortaseger.

– Jag var där uppe vid blå, sen såg jag att Niklas åkte mot mål, så jag försökte bara lägga in en retur eller styrning till Niklas, sen gick den in, sa Jacob Dahlström när han beskrev sitt avgörande mål. 

0-1 (PP1) Adam Schmidt
1-2 (PP1) Niklas Johansson
2-3 (overtime) Jacob Dahlström

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".