Hockeyfruarna, Amanda Holmqvist, Joacim Eriksson
1 av 2
Julgranen hemma hos Holmqvist/Eriksson. Foto: Carina Bergqvist/Sveriges Radio
Hockeyfruarna, Amanda Holmqvist, Joacim Eriksson
2 av 2
Joacim Erikssons hemmagjorda julkalender. Foto: Carina Bergqvist/Sveriges Radio
Hockeyfruarna P4

Tidig julgran hos målvaktsstjärnan och julälskaren

Amanda Holmqvist: "Jag har en sambo som älskar julen"
1:26 min

Hockeyspelare må vara tuffa på isen, men utanför hallarna är det inte alltid lika hårt. Hemma hos Amanda Holmqvist är det viktigt med julen och orsaken till detta stavas Joacim Eriksson, målvaktsstjärna och Amandas sambo.

Han har spelat i landslaget, i världens två bästa ligor och är nu en profil i Växjö Lakers. Under december månad är det dock inte allt som handlar om ishockeyn, utan för Joacim Eriksson är det också viktigt att julpynta lägenheten. Och det tidigt.

P4 Kronoberg fortsätter att följa hockeyfruarna i länet. Idag hade vi äran att gästa Amanda Holmqvist, sambo till Joacim Eriksson, i deras hem för att prata om livet bakom idrottsmannen. I deras välinredda hem sticker dock en välpyntad julgran ut från mängden.

– Jag har en sambo som älskar julen lite mer än alla andra. Granen var ju väldigt viktig, redan i slutet av november kom den in.

Och det är inte bara julgranen som är viktig, utan Amanda Holmqvist har även gjort en hemmagjord julkalender åt honom.

– Jag har fått göra en adventskalender åt honom så att han ska få öppna paket varje morgon, det är något som han tycker är väldigt roligt. Han har fått halsduk, en polotröja, tandborste, godis och annat smått och gott. Han blir glad!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".