Ljungby kommunhus.
Ljungby kommunhus. Foto: Sveriges Radio
Ljungby

Ljungby kommun och förre IT-chefen går skilda vägar

Kommunchef Jonas Jönsson om att förre IT-chefen nu lämnar sin anställning
2:55 min

Det kommer kosta Ljungby kommun över en miljon att bli av med förre IT-chefen. Det står klart nu när överenskommelsen är offentlig.

Turerna runt den förre IT-chefen har varit många efter att det blev allmänt känt att han ligger i en rättegångstvist med sin förre arbetsgivare Kalmar landsting om trolöshet mot huvudman. 

Ljungby kommun säger sig ha vetat om tvisten när han anställdes.

I maj i år dömdes chefen att betala 1,6 miljoner kronor i skadestånd för att ha fifflat med sin tidigare arbetsgivares pengar. Domen överklagades men stod ändå fast. Åklagare har också väckt åtal i samma ärende och vill få honom dömd för grov trolöshet mot huvudman. Där är fallet ännu inte avgjort.

I somras lämnade han sin tjänst som it-chef för att arbeta med andra uppgifter och nu är det klart att han kommer lämna Ljungbykommun.

IT-chefen hade sin sista anställningsdag den sista november. Enligt ett pressmeddelande har parterna kommit överens om att gå skilda vägar och kostnaden för Ljungby kommun blir 1 034 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".