Inne i klubbhuset på Lomövallen i Lidhult. Foto: Per-Erik Johansson.
Inne i klubbhuset på Lomövallen i Lidhult. Foto: Foto: Per-Erik Johansson, Lidhults Goif.
Ljungby

Omfattande skadegörelse på idrottsplatsen i Lidhult

Per-Erik Johansson, Lidhults Goif: Det är bedrövligt
0:32 min

Idrottsplatsen Lomövallen i Lidhult har utsatts för omfattande skadegörelse. Dörrar har brutits upp, fönster är sönderslagna och verktyg har stulits.

– De har förstört mycket och rotat igenom hela klubblokalen. Vad vi ser hittills så saknar vi lite verktyg, annars har vi inget av direkt värde i lokalen, säger Per-Erik Johansson, ordförande i Lidhults Goif.

Inbrottet upptäcktes på morgonen och polisen kommer nu att göra en teknisk undersökning för att hitta eventuella spår.

– Det är synd det här, det drabbar ju en idrottsförening och vi får försöka återställa det på bästa sätt. Det är bedrövligt, säger Per-Erik Johansson.

Under söndagen visade det sig att även en lokal som tillhör Lidhults kyrka har haft inbrott, på ett sätt som liknar det som Lomövallen drabbats av. Tjuvarna har tagit sig in genom ett fönster och stulit verktyg. Polisen kan dock inte slå fast att det säkert rör sig om samma personer som slagit till på båda platser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".