Jennie Lange-Karlsson framför en utsikt.
Jennie Lange-Karlsson. "En av många drivande personer som är involverade i Virestads generösa mottagande av nya svenskar och som hjälper till med att stötta flyktingboendet på orten."
Årets Kronobergare

Snart dags för prisutdelning: Jennie Lange-Karlsson är en av kandidaterna

Jennie Lange-Karlsson: Kan vi göra deras vardag lite bättre så är det värt det.
3:26 min

Jennie Lange-Karlsson, är en av fem nominerade personer till Årets Kronobergare. Hon är en av flera drivande personer som hjälper till att stötta flyktingboendet i Virestad.

 – Jag är jätteglad över nomineringen, men jag går inte och förväntar mig priser. Jag tycker om att engagera mig. Men det är fantastiskt att det uppmärksammas, för det ideella arbetet är väldigt viktigt, säger Jennie Lange-Karlsson.

Hon tycker att förhållandena på flyktingboendet i Virestad är förhållandevis bra.

– Jag tror att flyktingarna känner värme och kärlek från oss som jobbar där. Men många mår väldigt dåligt. Kan vi göra deras vardag lite, lite bättre så är det värt det, säger Jennie Lange-Karlsson.

Engagemanget har vuxit sedan den dagen hon först involverade sig i boendet i Virestad och det är nu många som hjälper till på olika sätt.

– Vi är en stor härlig varm stab. Men det finns också en frustration över att många får sitta där väldigt länge, säger Jennie Lange-Karlsson. 

Årets Kronobergare tillkännages tisdag 3 januari.

Juryns motivering till Jennie Lange-Karlssons nominering:

En av många drivande personer som är involverade i Virestads generösa mottagande av nya svenskar och som hjälper till med att stötta flyktingboendet på orten.

Relaterat

Mer om Årets Kronobergare

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".