Skylt utanför arbetsförmedlingen i Växjö.
Foto: Lennart Nilsson/Sveriges Radio
Kronobergs län

Kronoberg får 22 miljoner för etableringsprojekt

Porya Khorshid, arbetsförmedlingen: Vi har en tudelad arbetsmarknad.
1:18 min

Länets åtta kommuner ska tillsammans med arbetsförmedlingen samarbeta för att få in fler nyanlända på arbetsmarknaden.

– Nu får vi möjlighet att tillsammans göra vårt bästa för att våra nyanlända ska få jobb utifrån våra olika kompetensområden, säger Porya Khorshid, sektionschef på arbetsförmedlingen.

Det är Europeiska socialfonden som har beviljat strax under 22 miljoner kronor till projektet. 800 personer kommer att i länet kommer att ingå i projektet som vänder sig till nyanlända i alla åldrar som står utanför arbetsmarknaden.

– Vi har redan ett gott samarbete med kommunerna när det gäller andra målgrupper, men just nyanlända behöver vi satsa mer på.

Enligt Porya Khorshid är förhoppningen att satsningen ska minska glappet på en tudelad arbetsmarknaden.

– Vi går mot en arbetsmarknad som stället högre krav och arbetsgivare som har svårt att rekrytera, samtidigt som arbetslösheten är relativt hög. Det är viktigt att få en chans att visa upp sin kunskap och kompetens som man har från hemlandet och komma i kontakt med rätt arbetsgivare. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".