hustak, brandman
Foto: Johan Nilsson / TT.
Markaryd

Flicka hoppade från brinnande hus

Juha Luukkonen, insatsledare vid räddningstjänsten i Markaryd
0:55 min

En 17-årig flicka hoppade från andra våningen i ett flerfamiljshus på Hinnerydsvägen i Strömsnäsbruk som brann under fredagsmorgonen. Enligt uppgifter från räddningstjänsten har hennes skador inledningsvis bedömts som allvarliga. Hon kommer att ligga kvar på Ljungby lasarett för observation.

– När räddningstjänsten kom till Strömsnäsbruk påträffade de en flicka nere på marken som hade hoppat från andra våningen där branden var som mest intensiv. Hon är förd till Ljungby lasarett med allvarliga skador, säger Juha Luukkonen till P4 Kronoberg. 

Enligt initiala uppgifter från polisen ska det handla om en skada i foten och region Kronoberg meddelade under fredagsförmiddagen att flickan kommer att ligga kvar på lasarettet i Ljungby för observation.  

Utöver den 17-åriga flickan fördes tre andra personer till lasarettet som alla bedömdes ha lindriga skador och har skickats hem. Alla som bodde i huset råddes till att söka vård efter att ha andats in rök.

Räddningstjänsten jobbar fortfarande med eftersläckningsarbete. De har nu kontroll över glödbranden i isoleringen i husets vindutrymme. 

Larmet om branden kom vid 5.30-tiden under fredagsmorgonen. Det finns ännu inga teorier vad som kan ha orsakat branden. 

Polisen har spärrat av platsen i väntan på att brandplatsen svalnar. Samtidigt ska de prata med folk i området för att få en bild om vad som hänt för att ta reda på om branden är anlagd eller inte.

En teknisk undersökning kommer att göras på platsen, innan dess avvaktar polisen att säga om det finns några brottsmisstankar bakom branden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".