Amo jublar efter vinst
Foto: Elise Göransson
Handboll

Hemmagiganten Amo fortsatt obesegrade när Linus Olsson storspelade

Linus Olsson: "Jag kom igen i andra halvlek"
2:33 min

I Amokabel rann det iväg rejält när hemmalaget Amo vann med 35-24 mot gästerna VästeråsIrsta under lördagskvällen. Det innebär att man är fortsatt obesegrade på hemmaplan.

Genom första halvlek höll Amo och VästeråsIrsta jämna steg. Men alla var inte helt nöjda. Målvaktsspelet stämde inte för hemmalaget där Linus Nilsson såg alltmer besviken ut på sig själv. 

– Man var lite nervös, man ville gärna komma igång, man ville inte göra misstag. Och det var lite segt för mig att komma igång, berättade Linus Nilsson. 

När de andra tog pausvila andades Nilsson ut ensam på avbytarbänken, och inför andra kom han ut på planen som en förändrad person. 

– I halvlek tog jag en paus för mig själv. Jag försökte lugna ner mig lite och sen kommer hela laget igång efter en pausen. Sen kör vi det vi är bra på, vi är större och starkare än dem i andra halvlek, sa Linus Olsson. 

I andra halvlek fick hemmalaget luft under vingarna. Med en storspelande målvakt och dundrande anfallsspel ryckte man iväg. Från 17-15 i halvtidsresultat till slutresultatet 35-24 var det ingen tvekan om att Amo hittade rätt i andra. 

–  Jag är nöjd med min insats. Jag kom igen i andra halvlek, där jag bara släppte in nio mål. Jag vill ju vara bäst hela tiden såklart, men lite ödmjuk får man vara, sa en leende Linus Olsson efter vinsten. 

Nästa match blir vinst igen, det är jag säker på

Hemmavinsten innebär även att Amo fortfarande inte har blivit besegrade i Amokabel hallen denna säsongen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".