Sveriges pedagoger hjälper världens barn
Sveriges pedagoger hjälper världens barn- Anna Anderssons Facebookgrupp kan nå 200 000 kronor. Foto: Sam Edward/Sveriges Radio
Ljungby/Musikhjälpen

Annas insamling drog in över 342 000 kronor

"Det bara rasslade till, helt enormt vilket engagemang."
0:35 min

Den Facebook-grupp som skapades av pedagoger i Ljungby till förmån för Musikhjälpen samlade in cirka 342 000 kronor, vilket är femte största gruppinsamlingen i landet.

Igår gick Musikhjälpen i mål. Totalt samlades det in över 49 miljoner kronor till förmån för barn i krig och deras rätt att gå i skolan.

En som i högsta grad var med och bidrog till insamlingen var Ljungbybon Anna Andersson, vars Facebookgrupp "Sveriges pedagoger för världens barn" samlade in över 342 000 kronor, vilket var den 5:e största gruppinsamlingen i landet.

– Jag uppmanade folk att in i det sista samla in så att vi skulle nå femteplatsen och det bara rasslade till. Det är helt enormt vilket engagemang det finns därute, säger Anna Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".