Julmat för alla
Nils och Gustav Hector välkomnar alla till att fira jul på Kafé Deluxe. Foto: Sam Edward/Sveriges Radio
Växjö

Jul igen på Karl-Bertils vis

Nils Hector: Det kan vara lite av en fristad på julafton.
1:22 min

Det är andra året som restaurangen Kafé de Luxe anordnar en alternativ jul för dem som kanske inte har råd med egen mat eller som bara vill ha sällskap på julafton.

Precis som förra året bjuder restaurangen på julmat mellan klockan elva och sex och det är enligt en av delägarna Nils Hector fritt fram att stå för underhållningen, till exempel spela gitarr eller läsa en dikt.

– Alla är välkomna, oavsett om man är ensam eller inte har så mycket pengar, eller om man kanske vill vara i en avkopplad miljö, säger Nils Hector.

– Plötsligt blir världen ännu vackrare än vad den redan är. 

Folk har hört av sig och är beredda att hjälpa till under dagen, och enligt Gustav Hector, som jobbar i köket ser det lovande ut.

– Vi bjuder på allt, men om man känner att man har pengar och vill lägga en slant, så går pengarna till ett projekt som syftar till att bygga en konstskola för utsatta ungdomar i Tanzania, säger Gustav Hector.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".