Anna Anvegård
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Årets idrottsöverraskning

Anna Anvegård i Växjö DFF är Årets idrottsöverraskning

Hör reportaget om Anna Anvegård: "Älskar att göra mål"
8:24 min

Växjö DFFs skyttedrottning Anna Anvegård är Årets idrottsöverraskning. Det är ett pris som P4 Kronoberg delar ut varje år till en lovande, ung idrottare i länet.

19-åriga Anna Anvegård har tagit Elitettan med storm. Som debutant i landets näst högsta serie i fotboll vann hon skytteligan överlägset med sina 30 mål. 

– Jag har ibland sett på videoklipp när vi har gjort mål att det är jag själv som står och hoppar för mig själv, upp och ner. Man blir väldigt glad, säger Anna Anvegård.

Hon har representerat Sverige i U20-VM på Papua Nya Guinea – där hon dessutom gjorde mål. 

– När vi gick ut mot Papua Nya Guinea och det var nästan 10 000 på läktarna... Det var väldigt häftigt, och det kommer jag alltid att komma ihåg, säger Anna Anvegård. 

I utmärkelsen ingår också en prissumma på 5000 kronor.

Juryns motivering till Årets idrottsöverraskning

Pristagaren är en skicklig fotbollsspelare som debuterade i Elitettan vid 19 års ålder. Hon vann skytteligan i överlägsen stil med 30 gjorda mål, och spelade dessutom ungdoms-VM med landslaget på Papua Nya Guinea under året. Hon är Växjö DFFs spjutspets, försvararnas mardröm och ett stort framtidsnamn inom fotbollen i Kronoberg. Årets idrottsöverraskning 2016 är Anna Anvegård.

Hon älskar Bredaryd, tycker att den viktigaste egenskapen för en målskytt är ödmjukhet och hon har en 12-åring som största supporter. Hör hela reportaget om Anna Anvegård via den blåa ljudknappen!

Relaterat

Mer om Årets Kronobergare

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".