Lakers
Philip Holm har gjort 1-2 mål till sitt Växjö under måndagens ishockeymatch i SHL mellan Djurgården IF och Växjö Lakers i Globen Foto: Christine Olsson/TT
Sport

Lakers vann på straffar i Globen

Philip Holm, Växjö Lakers: Det är kul att möta gamla laget och extra skönt att vi vinner.
1:02 min

Med bara en sekund kvar att spela lyckades Djurgården kvittera mot Växjö i Globen. Men Växjö snodde sedan med sig extrapoängen efter straffläggning och en 3-2-seger.

Stämningen inför mötet mellan Djurgården och Växjö i Globen var uppsluppen och glad under den första perioden. Men med bara tio sekunder kvar till första vilan byttes de glada tillropen ut mot absolut tystnad.

Samtliga 10 078 åskådare hörde säkerligen klanget av puckens träff i stolpen, men få - om någon, inte ens tv-kommentatorn hade uppfattat det - översatte sinnesintrycken till att det hade blivit mål. Arvid Lundbergs skott kom från vad som såg ut att vara en alltför snäv vinkel, men lyckades leta sig in bakom Djurgårdens målvakt Adam Reideborn.

Chocken verkade tända hemmalaget, som kom ut i andra perioden och i princip spelade powerplay runt Växjö-målet under de fyra första minuterna. Till slut hittade också poängkungen Matt Anderson till Daniel Brodin med en fin passning bakom ryggen och kvitteringen placerades fint in.

Men Djurgården visade varför de dansar kring de negativa strecken när de släppte trycket och bjöd in Växjö, som återtog ledningen bara fem minuter senare, via backen Philip Holms klubba.

Växjö såg timida ut i inledningen av matchen, men det var inget annat än en synvilla. Sam Hallams mannar spelade rakt och sköt sig, skott för skott, in i matchen. Växjös smartness ströp länge syret till Djurgårdens offensiv och matchen såg ut att sluta poänglös.

Växjös målvakt Joacim Ericsson var i princip felfri matchen genom men med endast en ynka sekund kvar att spela hittade Linus Johansson en lucka och fick Globen att explodera i ett unisont, jublande skrik när han kvitterade matchen: 2-2.

Matchen gick till straffläggning där Växjö snodde med sig extrapoängen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".