Polisbil på Storgatan i Växjö
Foto: Calle Berglund/Sveriges Radio
Växjö

Hotade att spränga socialtjänsten - anhållen

Per Sandberg, förvaltningschef: Vi säkrar upp med väktarpersonal.
0:58 min

En man i 30-årsåldern hotade att spränga socialen eftersom han inte fick sina pengar. På onsdagskvällen anhölls mannen.

En man var inne på socialtjänsten och var väldigt aggressiv. Mannen ska ha hotat personalen med att bland annat spränga stället om han inte skulle få sina pengar. Personalen larmade då polisen via sina överfallsalarm. Ingen i personalen ska vara fysiskt skadad, men flera uppges vara chockade.

Förra veckan gjorde samma man, som är i 30-årsåldern, dylika saker på socialen.

Polisen berättar att han nu är gripen misstänkt för olaga hot mot tjänsteman, olaga hot mot grupp, våldsamt motstånd och skadegörelse.

Per Sandberg, förvaltningschef på Arbete och välfärd på Växjö kommun, har pratat med sin personal, som återberättat vad som skedde. 

– Mannen kom tillbaka idag och ville söka om bistånd. Han blev nekad detta. Eftersom han uppträdde hotfullt blev han avvisad från lokalen av vår personal. Han vägrade lämna lokalen, så polisen fick gripa honom. 

Hur mår personalen just nu? 

– Vi är ju ganska förskonade från denna typ av indicenter. Vi har bra rutiner när saker likt detta händer, så vi är rätt luttrade. Men det är klart, när någon säger att han ska bränna ned sin arbetsplats. Jag förutsätter att man nu har samtal i arbetsgrupperna kring det som skett. Vi har också säkrat upp de närmsta dagarna genom att ta upp väktarpersonal imorgon, fredag och på måndag.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".