Tallrik med fint upplagd nyårsmat. Tomater, oxfilé, sockerärtor och någon potatisgrej.
Arkivbild. Foto: Jurek Holzer / SvD / TT
Kronoberg

Populärt med catering under storhelgerna

Rickard Ljungdahl, krögare: Nyår är en social högtid där man vill vara med sina vänner och familj i stället för att stå i köket
1:04 min

Nyår närmar sig med stormsteg och många lämnar då över matlagningen till krögarna.

På Vislanda värdshus började man under torsdagen att förbereda sin nyårssupé. De märker av trenden att många vill ha catering under storhelgerna.

–  I år är det många vardagar fram till helgerna och då hinner man kanske inte förbereda hemma utan får beställa mat, säger ägaren Rickard Ljungdahl.

Tillsammans med en av sina kockar ska han förbereda 600 beställningar på två dagar.

– Allting är under kontroll. Det står och puttrar här i grytorna så det ska bli riktigt bra till nyårsafton.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".