Troja/Ljungby Vimmerby
Trist inramning. Det bästa platserna i Ljungby Arena är utsålda, men står tomma under matcherna eftersom publiken stannar i restaurangen. Foto: Sveriges Radio
Sport

Utspelat Troja vände och vann

Andra matchen i Allettan och andra segern för Troja/Ljungby. 4-2 slutade matchen mot Vimmerby efter att Tor Immo blivit matchhjälte genom att sätta både 3-2 och 4-2 i slutet av matchen.

Ett utspelat Troja är inget som Ljungbypubliken upplevt på åratal. Men så var det till stor del i den första perioden. Gästande Vimmerby var bättre på precis allting, men, lyckligtvis för Trojas del, uddlösa framför mål.

Det dröjde nästan 13 minuter innan Troja hade sitt första organiserade anfallsspel i Vimmerbys zon. Och att det bara var 1-0-underläge inför den andra perioden får mer eller mindre ses som en skänk från ovan.

– Ingenting stämde för oss, menade Trojas assisterande tränare Daniel Håkansson.

Men det fanns fler bekymmer i Ljungby Arena denna hemmapremiär i Allettan. Ljungby Arena tar 3500 åskådare och huvudläktaren är utsåld till sista plats. Men för publiken med de bästa platserna lockar restaurangen och puben mer än att sitta inne i hallen. Det gör att känslan i Ljungby Arena delvis känns tom även när det som i kväll var runt 2 000 åskådare på plats.

Andra perioden blev en helt annan historia. 0-1 blev 2-1 via Niclas Lehmann och Mattias Åkesson. Även en del av pubpubliken tog sig ner på sina platser och fick se hemmalaget ta över matchen mot ett Vimmerby som tröttnade ju längre matchen led.

Spelmässigt lade Troja in ytterligare en växel i den tredje perioden. Trots bra spel var det gästerna som kontrade in 2-2 innan Tor Immo klev fram och avgjorde matchen med två powerplaymål.

Troja toppar den södra Allettan med full pott efter två omgångar vilket även Kristianstad och Nybro kan ståta med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".