Polisbil
Foto: TT/Johan Nilsson
Växjö

Blev fastbunden och pressad på pengar

En man i 40-årsåldern bands fast vid en stol och misshandlades av två 26-åriga män i sin lägenhet i Araby i Växjö under torsdagskvällen. Enligt polisen ska det hela ha handlat om någon form av skuld männen emellan som skulle drivas in.

Vid 18-tiden larmades polisen till en lägenhet på Araby i Växjö. I lägenheten hittades en skadad man i 40-årsåldern som fick föras till lasarettet. Enligt polisen ska inga tillhyggen ha använts.

– Han var rejält mörbultat, men enligt de första uppgifterna till oss är han inte allvarligt skadad, säger Thomas Boking, jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen.

Enligt region Kronoberg skadades mannen lindrigt och han har fått åka hem från sjukhuset. 

Två män, båda 26 år gamla, kunde gripas på plats. De anhölls senare under kvällen misstänkta för rån och olaga frihetsberövande. 

– Det ska ha funnits någon form av skuld de emellan som försökte indrivas med våld. De band fast mannen vid en stol och slog honom, säger Thomas Boking.

Enligt polisen är de tre männen bekanta med varandra. De misstänkta är sedan tidigare kända av polisen för flera olika brott. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".