Lakersspelare firar ett mål
Foto: Calle Berglund/Sveriges Radio
Växjö

Stjärnbackens drömdebut tog Växjö till seger

Dennis Everberg: "Bailen har uppenbarligen ett bra skott"
2:52 min

Nick Bailen har presenterat sig i Växjö Lakers. Han elchockade igång Växjös normalt tröga powerplay – och var instrumental i lagets 5-2-seger mot Skellefteå.

Växjös spel i numerärt överläge har länge varit ett huvudbry för lagets tränare Sam Hallam.

Men de gamla synderna var som borttrollade när den 27-årige backen Nick Bailen – värvad från KHL – klev in i handlingarna. 

– Han är bra och säker på blålinjen. Snabba, bra pass. Och uppenbarligen ett bra skott också. Han gör en grym match, det är kul att se, berömmer Växjös tvåmålsskytt Dennis Everberg.

Bailen var involverad i samtliga av Växjös tre mål i numerärt överläge och kunde efter matchen konstatera att han gjort ett mål och två assist i sin debut. 

– Vi har inte allt haft ett bra powerplay detta året. Det var skönt att få dit tre mål idag, säger Dennis Everberg. 

Men det var inte bara Nick Bailen som spelade bra. Växjö dominerade matchens två första perioder och ledde vid ett tillfälle med 5-0. Skellefteå putsade till siffrorna till 5-2, men segern var ändå till slut glasklar för hemmalaget. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".