Växjö DFF möter Vimmerby IF. Nellie Karlsson i Växjö nickar bollen.. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Arkivfoto: Anna Tigerström/Sveriges Radio.
Fotboll

Löftesrikt Växjö föll mot mästarna

2:04 min

SM-mästarna Linköping besökte ikväll Växjö och levde upp till förväntningarna. Matchen slutade 0-4 trots lovande spel från Växjö DFF.

Det var en stor utmaning som låg framför fötterna på Växjö DFF när de Svenska mästarna Linköping FC gästade Tipshallen. Men trots nivåskillnader på pappret var situationen på planen allt annat än ojämn. 

– Första halvlek är riktigt bra. Vi gör allt som vi sagt vi ska göra. Vi ger dem verkligen en match, sa Växjös nyförvärv Frida Boriero. 

Hemmalaget axlade utmaningen väl och höll jämna steg med Linköping genom hela första halvlek. Men efter halvtidsvilan dröjde det bara en minut innan gästerna gjorde ledningsmålet. Ett plötsligt mål som ställde både spelare och publik. 

– Det var ingen av oss som förväntade oss det målet med tanke på hur vi avslutade första halvlek. Det är tråkigt att det händer, men så är det... de är ju svenska mästare, sa Frida Boriero besviket. 

Sett till målchanser hade båda lagen sina möjligheter, men gällande fasta situationer hade gästerna ett rejält övertag. När gästerna fick slå hörna efter hörna gav det till sist utdelning i form av två mål. 

Trots att det inte blir fortsatt spel för Växjö i Svenska cupen övertygade man med sitt spel. Växjös nyförvärv Frida Boriero var en av de mest tongivande spelarna i hemmalaget och även hon ser en ljus framtid för sitt lag. 

– Om vi gör som vi gör i första halvlek idag, tror jag att det kommer gå riktigt bra i serien, sa Frida Boriero hoppfullt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista