Troja deppar
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Ljungby

Blytung förlust för Troja/Ljungby – förlorade finalen

Pelle Svensson: "Oerhört sur förlust"
2:41 min

Troja/Ljungby hade ett gyllene läge att ta sig direkt till kvalserien av Hockeyallsvenskan. Men lördagens förlust mot Huddinge, 2-1, hemma i Ljungby Arena innebär att kvalspelet mot kvalserien fortsätter.

Det var uppenbart frustrerat bland publiken i Ljungby Arena under lördagen när Troja/Ljungby pressade tillbaka ett defensivt skickligt Huddinge – utan att lyckas göra några mål. 

Det dröjde till mitten av den andra perioden innan Tor Immo lyckades sprätta in en puck bakom Huddinges hiskeligt duktige målvakt Niklas Lundström. 

Huddinge gav sig dock inte så lätt och lyckades kvittera i den tredje perioden och tog matchen till förlängning. 

Troja hade enorma problem att få in pucken bakom Lundström i Huddingemålet. Man sköt, sköt och sköt – anföll, anföll och anföll men Lundströms fina räddningar i kombination med Trojas bristfälliga avslut gjorde att pucken inte letade sig in. 

– Det är väl en kombination av olika saker. Det är bara att konstatera att Huddinge hade en riktigt bra sista utpost i sin målvakt. Vi kanske skulle haft lite mer trafik framför mål när vi sköt, men vi borde gjort mål på något av frilägena vi hade, säger Troja/Ljungbys tränare Pelle Svensson.

Det blev Troja/Ljungbys jakt efter mål som blev lagets fall. I förlängningen störtade samtliga spelare fram i ett anfall samtidigt som en åkte och bytte. Det lämnade en ocean av yta för Huddinge när Troja tappade pucken. 

Friläget var ett faktum och Huddinge avgjorde matchen, 2-1.

– Det är en oerhört sur förlust med tanke på sättet vi spelar. Jag tycker vi har dem i bryggan. Men det är bara att bryta ihop idag, samla krafterna imorgon och ta nya tag på måndag, säger Pelle Svensson.

Troja/Ljungby får dock en ny chans att kvala till kvalserien i ett nytt kvalmöte. Vilka Troja får möta avgör man själva under morgondagen. Man är nämligen först i hackordningen med att välja motstånd.

Men så långt har Pelle Svensson inte kommit i sina tankar än. 

– Jag har ingen aning faktiskt vilka lag som är kvar eller inte kvar. Men vi får sätta oss tillsammans i laget och kolla igenom det. Men jag har ingen aning. Det är alldeles för många olika scenarier för att spekulera, säger Pelle Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".