Hockey

Tingsryd nollade borta mot Västervik

3:26 min

Tingsryds AIF:s sista match för säsongen slutade med förlust borta mot Västervik. 3-0 blev slutresultatet.

Västervik var det bättre laget matchen igenom. Trots bra målvaktsspel av Niklas Rubin i Taif-målet så räckte det inte för att stå emot Västerviks överlägsenhet i antal skott på mål.

Totalt landade den siffran på 33–13 efter att de tre perioderna var spelade.

– Det är inte konstigt att de är bättre än oss i dag, de har ju allt att spela för, konstaterade Tingsryds Daniel Norbe efter matchen.

Och visst var kvällens möte av större vikt för Västervik än för Tingsryd eftersom de fortfarande hade möjlighet att kvala vidare till SHL.

Nu blev det inte så. AIK, som kämpade med Västervik i serietoppen, blev det lag som tog sig vidare, vilket innebär att kvällens Smålandsderby blev säsongsavslutning för båda lagen.

Nu väntar en avslutande lagresa för Taif:s del, berättar Daniel Norbe:

– Man vet ju aldrig vilka som stannar och försvinner. Vi har ett väldigt gött gäng här i Tingsryd och alla har slitit hela året för varandra – och verkligen gjort vad vi kunnat. Så nu ska vi försöka koppla av lite och ta lite semester, sedan är det bara på'at igen med sommarträningen och förbereda oss för nästa säsong.

Matchfakta:

Västerviks IK - Tingsryd 3-0 (0-0,2-0,1-0)

Första perioden:

Skott: 11-2

Andra perioden: 1-0 (22.04) Victor "26" Öhman (Olle Liss) spel 5/4, 2-0 (29.38) Victor "26" Öhman (Dan Pettersson, Erik Gustafsson)

Skott: 12-7

Tredje perioden: 3-0 Conny Strömberg (Mats Fröshaug)

Skott: 10-4

Publik: 2 064

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista