Hallam inför kvartsfinalen: "Malmö har ett väldigt bra lag"

6:09 min

Imorgon inleder Växjö Lakers SM-slutspelet i ishockey med det första kvartsfinalmötet mot Malmö. Växjös tränare Sam Hallam har stor respekt för motståndet.

På fredag drar Växjö Lakers slutspelsäventyr igång och det blir en batalj om södra Sverige mot Malmö. Malmö inledde säsongen på ett strålande sätt, dalade lite ju längre säsongen gick men lyckades ändå ta sig till kvartsfinal. 

Växjös tränare Sam Hallam har bra koll på lagets kvartsfinalmotståndare och menar att det är ett lag som utvecklats mycket de senaste åren. 

– Malmö tog en lite ny riktning för ett par säsonger sedan och började bli ett lag som jobbade jäkligt hårt, helt enkelt. Och man har allt eftersom byggt ihop ett starkare och starkare lag. Nu har man ett väldigt gediget, bra lag med hög spelkvalité, bra målvakter och mycket erfarenhet i spelartruppen, säger Sam Hallam.

Malmös slutspel har redan pågått en vecka. Eftersom Malmö placerade sig på den nedre delen av slutspelsplatserna i tabellen var man tvungen att ta vägen via ett play-in möte mot Luleå. Och när Färjestad besegrade Djurgården stod det klart att Växjös motstånd blev Malmö.

– Jag tänkte inte "Åh nej, det är Malmö", men jag känner respekt för ett antal faktorer, definitivt. Deras skicklighet är en sak. Vissa lag har kanske en skicklighet som är ganska smal och som är väldigt lätt att identifiera. Men Malmös skicklighet är bredare och kan producera mål på flera olika sätt från flera olika spelare. Så det ställer ju hela vårt lag på ett stort prov, säger Sam Hallam. 

Lyssna på intervjun med Sam Hallam via den blåa ljudknappen, bland annat om hur ett slutspel kan göra en på gränsen till utbränd.

P4 Kronoberg sänder matchen i sin helhet, från 18:55 på sverigesradio.se/kronoberg eller i appen Sveriges Radio Play.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista