Innebandy

Kvartsfinalmatchen avgjord efter förlängning

2:21 min

Kvällens match mellan Växjö och Pixbo var som tidigare möten – en jämn historia. Matchen fick avgöras i förlängning och slutade 2-1 till hemmalaget.

I Fortnox arena bjöds det under torsdagskvällen på den första matchen ur innebandyns SM-slutspel. Det var fråga om kvartsfinalseriespel, mellan Växjö och Pixbo. 

Ett högt tempo gav fartfyllda spelvarianter, men också trötta spelare. Allt eftersom ökade misstagen och matchen blev en kontringskamp där båda lagen försvarade sig bra. Bra försvar och mindre bra anfall ledde till en målfattig match. 

– Båda lagen försökte ligga rätt i försvarsspelet och vi lyckades båda idag, vilket gör att det krävs initiativ och bra fötter, och att vi utnyttjar vår speed, och till sist sätter dit bollarna, sa Manuel Engel. 

– Vi har haft läge idag med, som det känns som att vi kunde gjort mål på, sa Manuel Engel som själv missade ett friläge i slutminuterna.

Med ställningen 1-1 efter ordinarie tid fick det hela avgöras i en förlängning. Efter 6:28 min fick Manuel Engel höja armarna och ta emot hela lagets omfamning efter att han gjort det avgörande målet. 

– Det är hela laget som kämpar över 65 minuter och det är det som gör oss så bra. Att vi har sån bredd och kan rulla på hela tiden, det är det som jag tror avgjorde till sist, sa Manuel Engel om kvällens vinst. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista