Kronoberg

Club 68 vill dansa vidare i fabrik

1:23 min

Folkets park i Växjö är nu ett minne blott. Men dansarna ger inte upp jakten på en ny lokal. Club 68 vill nu köpa Welands gamla fabrikslokal i Gåvetorp utanför Alvesta.

Trots starka protester från länets dansare har Folkets park i Växjö rivits. Men nu kan en ny lokal vara på gång - fast i Alvesta.

Det är Club 68, som har bedrivit dansverksamhet i nästan 50 år, som vill köpa fabrikslokalen i Gåvetorp som är till salu. 

– Vi har letat för fullt efter en ny lokal, men det har inte funnits några i Växjö som har rum för runt 400 personer. Men den här lokalerna är bra lämpade för detta, säger Leif Jönsson, ordförande i Club 68.

Förhoppningen är att danskvällarna kan vara igång igen redan till hösten. Byggnaden är nästan dubbelt så stor som Folkets park och tanken är att de ska anordna flera olika evenemang i lokalerna, säger Leif Jönsson. 

– Vi har tänkt tillställningar i större skala. Det kan handla om alltifrån konserter till idrottsevenemang.

Men för att köpa byggnaden krävs det att Alvesta kommun går i borgen för ett lån på uppemot åtta miljoner kronor. 

– Det är såklart mycket pengar men hittills har alla instanser som jag har pratat med varit positiva till det, så nu hoppas vi på stöd från kommunen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista