Växjö

Växjö lever vidare i slutspelet efter seger mot Malmö

2:43 min

Växjö Lakers slutspel är inte över än. Under lördagen besegrade man nämligen Malmö med 2-0 och reducerade därmed kvartsfinalserien till 3-2.

Växjö hade kniven mot strupen i den femte kvartsfinalen mot Malmö – förlust och säsongen skulle vara över. Men Växjö parerade den första matchbollen från Malmö och vann matchen med 2-0.

I matchens inledning var Malmö var som blodhundar som fått vittring på sitt byte. Växjö blev tillbakatryckta till en början men lyckades sakta men säkert äta sig tillbaka in i matchen. 

I den andra perioden kom Växjö ut betydligt piggare och Emil Pettersson styrde in Olli Palolas skott till 1-0. Innan perioden var över hade Tuomas Kiiskinen, med minsta möjliga marginal, också gjort 2-0. 

Växjö verkade ha lärt sig sin läxa från förra matchen – där man tappade 3-0 till 3-3 i den tredje perioden – och spelade taktiskt, säkert och stabilt av matchen – utan att Malmö lyckades få till någon ordentlig slutforcering. 

– Förra matchen spelade vi jättebra också, men blev fega och ängsliga när Malmö gjorde mål. Istället för att bara kasta iväg pucken tar vi smällen och levererar passningarna på bladet istället. Vi blev inte så tagna av situationen, och då är det svårt att göra mål på oss, säger Växjös Emil Pettersson.

Segern innebär att Växjö reducerar kvartsfinalserien till 3-2 i matcher – men Malmö har en ny chans att gå till semifinal på måndag, hemma i Malmö Arena.

– Det är nu man måste kunna hålla huvudet kallt och verkligen spela ut. Nu måste man ta ansvar där ute och vara så bra som man bara kan vara, säger Emil Pettersson inför måndagens match.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista