Två ryttare står innei stallet
Vi har ju flera problem här på ridklubben säger Linn Bengtsson och Lina Ekenberg Foto: Sam Edward / Sveriges Radio
Växjö

Kommer stallet i Teleborg att förfalla?

"Det är inte bara de mansdominerade idrotterna som ska synas."
1:14 min

Medlemmar vid Theleborgs ryttarsällskap oroas för sina hästars säkerhet och sina egna träningsmöjligheter. Orsaken är stallets skick. De menar att stallet är på väg att förfalla.

Det är hästarnas säkerhet och ryttarnas träningsmöjligheter som påverkas av bristerna i stallet menar Linn Bengtsson, som pluggar till byggnadsingenjör på Linneuniversitet. Hon är trött på problemen som har funnits sedan länge.

– Vi har ju flera problem här på ridklubben. Det är ventilationen som inte fungerar, underlaget som är hårt, boxinredningarna som har skadat hästarna och halkan på vintern som inte åtgärdas, säger Linn Bengtsson.

Lina Ekenberg pluggar till maskiningenjör på Linneuniversitet och hon, liksom Linn Bengtsson, kritiserar både Växjö kommun och styrelsen för Theleborgs Ryttarsällskap. Hon kräver en snabb ändring på situationen.

– Det är inte bara de mansdominerade idrotterna som ska synas här i kommunen. Varför kan vi inte få synas här och få pengar och hjälp också? säger Lina Ekenberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".