Tegnérgallerian i Växjö.
Arkivbild. Foto: Lena Gustavsson/Sveriges Radio
Växjö

Eftersökt man greps på Tegnér

En stökig man har sysselsatt polisen i Växjö i flera dagar och i går ska han ha misshandlat två personer. På måndagskvällen greps han efter att ha tryckt på brandlarmet i en bowlinghall.

– Det började med att en man tryckt på brandlarmet i bowlinghallen, berättar Emir Bajric, inre befäl hos polisen i Kronoberg.

Räddningstjänst och polis kallades till platsen och kunde konstatera att det rörde sig om ett falsklarm. Den 25-årige mannen greps och togs till polisstationen.

– Inne på stationen kom vi fram till att det var den man vi letat efter sedan i går, säger Emir Bajric.

– Han hade varit i farten vid Vattentorget vid Växjösjön där han oprovocerat misshandlat en person och försökt tilltvinga sig en annan persons mobiltelefon.

Även ytterligare en person ska ha blivit misshandlad av mannen. Offren ska inte ha känt mannen sedan tidigare. För dem var han helt okänd.

Händelserna rubriceras som två fall av misshandel och ett fall av försök till grov stöld. Tidigare klassades händelsen som rån av polisen, men den rubriken har ändrats.

– Han hördes om gårdagens händelser och är nu anhållen av åklagare.

Enligt polisen mår mannen inte bra och har stökat runt i Växjö de senaste dagarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".