Åsa Karlsson-Björkmarker (s), kommunalråd i Växjö vill ändra reglerna för uteserveringarna. Står på Storgatan i Växjö.
Åsa Karlsson-Björkmarker (s), kommunalråd i Växjö vill ändra reglerna för uteserveringarna. Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio
Växjö

Uteserveringarna kan snart få förlängd säsong

Åsa Karlsson-Björkmarker (s): Vore väldigt bra om Växjö kunde bli lite mer kontinentalt.
2:43 min

Att sitta på en uteservering en solig marsdag är ingen självklarhet om man bor i Växjö. Här är det nämligen bara tillåtet från april till oktober. Det här uppmärksammade Per Brolléus och nu vill politikerna ändra regeln.

– Vi tänkte, varför har vi det på det här viset? Jag kan inte svara på varför, säger kommunalråd Åsa Karlsson-Björkmarker (s).

I fredags tog P4 Kronobergs Per Brolléus upp regeln i direktsändning och redan idag lämnade socialdemokraterna in ett förslag till tekniska nämnden i Växjö på att få förlängd säsong för restauranger att ha uteserveringar.

– Det vore väldigt bra om Växjö kunde bli lite mer kontinentalt. Jag tror att det inverkar positivt på stan. När solen skiner är massor av folk ute och en uteservering bidrar då till en positiv känsla av stan, säger Åsa Karlsson-Björkmarker. 

Hon tror att förändringen av regeln skulle kunna bli verklighet nästa vår. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".