Troja/Ljungby firar vinst med publiken
Troja/Ljungby firar med publiken efter vinst mot Västerås Foto: Fotograf: Per Brolléus/Sveriges Radio
Ishockey

Nu är det nära – Troja/Ljungby fortsatt starkast

Stefan Söder: "Alla är på hugget"
1:30 min

Med trygghet spelade Troja/Ljungby hem ytterligare en seger i Ljungby arena ikväll. 5-1-vinsten mot Västerås säkrade inte den Allsvenska platsen, men mycket talar för Troja/Ljungbys vinning.

 Det var med säkra steg som Troja/Ljungby äntrade isen och visade sina starka matchform. Hemmalaget spelade tryggt och tongivande på ett sätt som formade matchbilden till att vara "Troja/Ljungbys match". 

Vi har en bra sits, men vi måste ta det i mål

– Idag var det roligt att spela. Vi gör en bra match och alla är på hugget, sa Stefan Söder om matchen. 

Med kvällens seger över Västerås har Troja/Ljungby stärkt sin förstaplats i tabellen och lagen som jagar kommer få svårighet att gå om. Troja/Ljungbys uppvisning på hemmaisen gav, med tabellplaceringen, än mer tro om att de nu mer eller mindre har säkrat Allsvenskt spel kommande säsong. Däremot vill inte Stefan Söder gå händelserna i förväg.

– Alla får säga vad de vill, men vi måste ta våra poäng som krävs för att gå upp, sa Stefan Söder. 

Troja/Ljungby har nu ett gyllene läge inför kommande match, där en seger kan bli avgörande. Till det kunde inte Söder neka...

– Lyckas vi vinna mot Södertälje så ser det väl ännu bättre ut. Vi får väl se vad tabellen visar om det läget kommer, sa Stefan Söder med ett skratt för att undvika att ta ut något i förskott. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".