Anna Tenje ler och är nöjd med det kristerade bytesavtalet om reklamskyltar mot utemöbler. Foto: Karin Ernstsson/Sveriges Radio
Anna Tenje är nöjd med det kristerade bytesavtalet om reklamskyltar mot utemöbler. Foto: Karin Ernstsson/Sveriges Radio
Växjö

Kommunalråd vill göra Växjö centrum säkrare

Kommunalrådet  Anna Tenje (M) i Växjö, har gett kommunchef Monica Skagne i uppdrag att analysera hur säkerheten i Växjö centrum kan ökas.

Framförallt handlar det om att förhindra att någon kan ta sig fram på Storgatan i Växjö i hög fart med ett fordon. Det gäller den del av Storgatan som är gågata.

Anna Tenje säger i ett pressmedelande att vi behöver möblera om i det offentliga rummet för att skapa trygghet och minimera riskerna för våra invånare.

Efter att analysen är gjord kommer kommunen göra centrumkärnan säkrare.

- Vi har sedan tidigare startat ett arbete där vi diskuterat säkerheten i kommunen i allmänhet och specifika platser i synnerhet. Efter fredagens händelse i Stockholm är behovet mer brådskande, säger Anna Tenje.

-Utgångsläget är att öka säkerheten ska öka, samtidigt som boende, butiker, transporter och besökare till evenemang i city ska påverkas i minsta möjliga mån.

- Det ska fungera för alla, både i vardagen och under evenemang. Jag tror också det är fullt möjligt att ha ett säkerhetsperspektiv samtidigt som vi jobbar med att försköna staden och höja attraktiviteten, säger Anna Tenje.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".