Markaryds Ryttarförening
1 av 2
Ridklubben i Markaryd. Foto: Dan Adolfsson, Markaryds Ryttarförening.
Omkullvälta saker i ett kontor
2 av 2
Tjuvarna tog sig in på kontoret på ridskolan och slog sönder en skrivare och andra saker. Foto: Dan Adolfsson, Markaryds Ryttarförening
Markaryd

Ridskola hjälpte polisen gripa tjuvar

Dan Adolfsson, Markaryds Ryttarförening: Det känns väldigt bra
0:49 min

Tack vare ett snabbt ingripande från Markaryds Ryttarförening i morse kunde polisen gripa tre misstänkta inbrottstjuvar.

När inbrottslarmet gick på ridskolan åkte den tidigare ordföranden i Markaryds Ryttarförening Dan Adolfsson dit.

Han såg inbrottstjuvarna köra iväg och följde efter och lotsade polisen rätt så att de tre männen kunde gripas.

– Vi fick larmet kl 05.20 och var på plats kl 05.25 och då såg vi en bil försvinna därifrån. Vi tog upp jakten på dem och ringde polisen samtidigt, och som tur var fick vi kontakt med en patrull som var i närheten, berättar Dan Adolfsson, och fortsätter:

– I Skånes Fagerhult tog polisen upp jakten och 20 minuter senare fick de stopp på bilen och i bilen fanns de stulna grejerna.

Polisen kunde alltså gripa de misstänkta tjuvarna tack vare er, hur känns det?

– Det känns väldigt bra och vi hoppas att det ska vara lite avskräckande att de vet att vi snabbt är på plats. Nu fick vi ju hjälp av polisen också, och det fungerade mycket bra, säger Dan Adolfsson.

Vid inbrottet på ridskolan stals bland annat en dator som nu alltså har återfunnits. Men flera saker på kontoret hade också slagits sönder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".