Åke Carlson (C), kommunstyrelsens ordförande i Uppvidinge.
Åke Carlson (C), kommunstyrelsens ordförande i Uppvidinge. Foto: Karin Ernstsson/Sveriges Radio, Anton Yngvesson/Sveriges Radio
Uppvidinge

Åke Carlson (C): "Rykten är aldrig bra för en organisation"

"Det är en märklig kultur som har blivit"
1:16 min

En majoritet av kommunstyrelsens ledamöter i Uppvidinge saknar förtroende för kommunchefen Linda Jonsson. Men enligt kommunstyrelsens ordförande Åke Carlsson har de som är kritiska inte sagt vad de har synpunkter på.

Det var under ett möte för två veckor sedan som politiker från olika partier kritiserade kommunchefens ledarskap. Åke Carlsson säger att han har mejlat ut och frågat vad det är för konkreta saker de har synpunkter på, men att de flesta inte svarat på det mejlet.   

– Det blir ju inte så lätt att hålla ett samtal om förbättringar om man inte riktigt vet vad det är man ska förbättra. Man säger att man inte har förtroende och att det räcker med det.

Han säger också att det är svårt att få fram fakta.

– Rykten är aldrig bra för en organisation. Det tisslas och det tasslas. Det är en märklig kultur som har blivit.

Som P4 Kronoberg rapporterat tidigare har flera politiker sagt att de inte vill kommentera, utan hänvisar till att besked kommer på onsdag.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".