Sveriges juniorer i innebandy
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Växjö

Förbundskaptens svar på Franks kritik: "Kan försäkra borgmästaren om..."

Sveriges förbundskapten svarar på Bo Franks kritik
0:24 min

Växjös borgmästare Bo Frank (M) kritiserade det svenska U19-landslaget för att han tyckte de varit för dåliga på att sjunga nationalsången. Förbundskapten Markus Puskala håller inte med i kritiken.

Bo Frank (M) sa så här om juniorlandslagets nationalsångssjungande. 

– Jag tycker att det är bedrövligt att det svenska laget inte kan sjunga nationalsången. Man står som mumier och stirrar rakt fram. Kan inte ens sjunga nationalsången. Det finska landslaget står och sjunger nationalsången. De vill vinna, sa Bo Frank. 

Och nu bemöter det svenska landslagets förbundskapten Markus Puskala kritiken:

– Jag håller inte med om det. Det är inget vi har pratat om. Själv sjunger jag nationalsången. Jag är jättestolt över att göra det. Jag tror det handlar om att det här är unga killar och de har en viss anspänning, säger Puskala och fortsätter:

– Jag kan försäkra borgmästaren om att killarna inte är mumier och att de inte är stela utan det är snarare handlar om en anspänningsdel, att det här var ett stort ögonblick för dem. Det är trots allt unga killar, säger Markus Puskala.

Det svenska juniorlandslagets lagkaptenen Otto Weidman svarar så här på Bo Franks kritik:

– Det får han gärna tycka. Men det är väl upp till oss om vi vill sjunga eller inte. Vi älskar vårat land och är här för att spela innebandy. Men det är upp till oss som sagt, säger Weidman. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".