UNF i länet växer

Ungdomens nykterhetsförbund, UNF, i Kronobergs län lockar allt fler unga. Men nytänkande krävs om förbundet ska fortsätta att föryngras enligt ny ordförande.
I takt med att alkoholdebuten sjunker i åldrarna och att smuggelsprit blir allt vanligare så får nykterhetsrörelsen fler medlemmar. Det säger 26-åriga Hugo Hermansson, nyvald ordförande för Kronobergs läns nykterhetsförbund. Enligt Hugo Hermansson är det tack vare UNF:s aktiva arbete i länet som allt fler går med i Ungdomens nykterhetsförbund, och de unga är även på frammarsch i övriga nykterhetsorganisationer. Kronobergs läns nykterhetsförbund är en organisation som mest har äldre medlemmar och Hugo Hermansson vill bland annat föryngra evenemang som Folknykterhetens dag, som infaller på Kristihimmelsfärdsdagen. För att dagen ska leva vidare och även vända sig till yngre behövs nya former för hur den firas tycker Hermansson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".