Tingsryd

Framtidens spel kan skapas i Fridafors

4:17 min

Om några månader kommer kanske framtidens spel att skapas i Fridafors. I den gamla skolan hyr ett gäng ut rum till spelutvecklare i hela världen i något som de kallar för Spelkollektivet.

Det öppnar 1 september och alla 12 platser är redan upptagna.

James Newnorth, en av de bakom Spelkollektivet, berättar att de skapar ett billigt boende för utvecklare som inte riktigt slagit igenom i branschen än.

–  De får hjälp med allt de behöver för att hålla sin vardag strukturerad medan de arbetar. Det är lätt att de annars arbetar till långt inpå natten och sedan sover de bort hela dagen och så är de förstörda i en vecka.

Ska det bli ett Silicon Valley i Fridafors? 

–  Definitivt! Vi hoppas på det.

Planerna på kollektivet har funnits sedan år 2014 och vd:n Irene Hrimfei tycker att Fridafors har ett bra läge.

– Det är två timmar från Malmö och ändå har vi natur överallt med sjöar, åar och skog. Det är en positiv sak att man jobbat intensivt framför skärmen och sedan har möjlighet att komma ut i naturen och få andra intryck, säger hon.

Eugenio Dei Vecchio från Italien är en av de som redan är på plats i kollektivet och han trivs med naturen.

– Det är exakt vad jag letade efter! Jag bor i Rom, som är en väldigt stökig stad med mycket luftföroreningar och fullt av människor. I Fridafors finns natur och en flod med ett rep där du kan ta dig över. Det är fantastiskt! Häromdagen var vi ute och plockade svamp, säger han.

 

Fotnot: Silicon Valley är en amerikansk sitcom och handlar om sex unga män som startar ett IT-företag i Silicon Valley.

Hör mer i ljudklippet ovan!