Hensmåla Triathlon
Deltagarna år 2016. Foto: Lars Andersson/Hensmåla Triathlon
Tingsryd

Triathlon för alla åldrar

Karin Nilsson, deltagare: Envisheten hjälper till
2:41 min

Under lördagsförmiddagen fördubblar den lilla byn Hensmåla i Tingsryds kommun sin folkmängd flera gånger om. Då tävlas det i Triathlon och pengarna går till välgörenhet.

Deltagarna ska simma 340 meter, cykla 9,2 kilometer och slutligen springa 6,5 kilometer. Något kortare distanser än traditionella triathlon för att det ska vara ett motionslopp.

– Nu i år har jag gjort det speciellt så att jag vilar en vecka innan och sen så har jag försökt ladda med kolhydrater, säger 20-åriga Adam Weidenmark.

En annan som kommer att delta är 60-åriga Karin Nilsson och hon har bland annat styrketränat sig i form till dagens tävling.

– Förra året på vintern började jag på gym med styrketräning för att bygga upp grundkondition och grundmuskler. Det gäller att hålla på några gånger i veckan för en sådan i min ålder som aldrig tidigare har hållit på med det här, säger Karin Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".