Fantomen på Göteborgsoperan

John-Martin från Växjö börjar repetera Raoul

2:18 min

I dag börjar växjöbon John-Martin Bengtsson repetera en av de stora rollerna i GöteborgsOperans uppsättning av musikalen The Phantom of the Opera. Och i kväll står han på scenen i "Lotta på Liseberg i TV4.

John-Martin Bengtsson är rutinerad i Fantomen-sammanhang. Han har spelat en roll i The Phantom of the Opera på Cirkus i Stockholm fram till maj i år. Och han fick stora rubriker i media när fick ta över huvudrollen som Phantomen själv när Peter Jöback blev akut magsjuk.

Och nu väntar musikalens andra stora manliga huvudrollen, den som greve Raoul, som slåss om den vackra Christines kärlek. En roll som John-Martin också var stand-in för på Cirkus.

– Jag kan den på svenska, men nu ska den här spelas på engelska så därför blir det nytt, men jag vet ungefär när han ska in, säger John-Martin Bengtsson.

Det är inte den klassiska Phantom of The Opera som kommer att spelas i Göteborg i höst.  

– Det är en annorlunda version av musikalen. Den har alltid varit känd för att vara original och alltid sett ut som orginalet. Nu har det lättats på licensen en del och det blir ny scenografi och ny regi. Men musiken och texten är densamma, säger John-Martin Bengtsson.

En annan skillnad jämfört med uppsättningen på Cirkus i Stockholm är att orkestern är fyra gånger så stor på GöteborgsOperan.

Premiären är i september och 90 föreställningar är planerade fram till 20 maj 2018.

En greve i bruna kalasbyxor? I ljudet ovan får du svaret av John-Martin Bengtsson!