Växjö

Rekordmånga flyger från Småland Airport

2:11 min

Med en satsning på nya och fler destinationer har Småland Airport gjort en avsevärd ökning av flygresenärer. Månaden juli har varit den bästa i flygplatsens historia, där man haft en ökning med 9 000 resenärer jämfört med samma månad ifjol.

– Det har gått fantastiskt bra med de nya satsningarna. Vi har gjort den bästa juli i flygplatsens historia, säger Ulf Axelsson, Vice direktör på Småland Airport. 

Under 2017 har antalet flygresenärer för juli månad ökar markant. I fjol flög 14 000 resenärer i juli jämfört med i år då 23 000 flugit från Växjö i juli. 

– Det här är specifikt för Växjö, eftersom vi fick så många nya linjer i år, säger Ulf Axelsson. 

De nya linjerna går bland annat mot Gdansk, Tuzla och Skopje. I år kommer Småland Airport erbjuda resor mot 18 olika länder.

– Jag tror att om du ringer mig om 6 månader och vi summerar året 2017, så tror jag siffrorna kommer närma sig en ökning på 40% för hela året, säger Ulf Axelsson.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista