Eek-a-mouse
Reggae DJ:n Eek-a-mouse kommer till Växjö den 18 augusti. Foto: Jack Plunkett
Växjö

Världsberömd reggaeartist besöker Växjö

"Nästan alla som kan reggae vet vem han är"
2:15 min

Under sommaren har det varit flertalet reggaespelningar i Växjö, och den 18 augusti väntas artisten Eek-a-mouse. Han är en av Jamaicas största reggaeartister och kommer till Växjö för att uppträda.

– Det är väldigt stort. Han är en gammal reggae-dancehall dj, och "dj" på Jamaica betyder snarlikt "rap" och kan sjunga också. Som har hållit på välsigt länge och slagit igenom i hela världen, säger Simon Lindedal, som går under artistnamnet DJ Selecta Don Simon, och ansvarar för spelningsbokningarna på Kafé de luxe.

Eek-a-mouse är i skrivande stund 59 år gammal och hade sin storhetstid under 1980-talet. Han är en av Jamicas största reggaeartister och räknas till en av företrädarna för singjay-stilen. 

– Nästan alla vet om vem han är, om man har lite koll på reggae iallafall, säger Simon Lindedal. 

Hur "i hela friden" lyckades du få honom till Växjö? 

– Det är faktiskt Facebook-grej. När jag har bokat artister tidigare, har det gett kontakter. Så helt och hållet genom kontakter har jag löst det här, säger en nöjd Simon Lindedal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".