Heroisk insats lyfte Öster till allsvensk kvalplats

2:36 min

Tidigt i den första halvleken fick Öster syna det röda kortet, men det stoppade inte Växjölaget från att slå Gais med 2-0. I och med segern är Öster uppe på allsvensk kvalplats.

Östers fina svit fortsätter. Idag segrade man mot Gais med 2-0 efter ett sent mål i respektive halvlek. Men matchen började allt annat än bra. 

Redan i den 16 matchminuten fick mittbacken Mario Vasilj syna det röda kortet efter två varningar. Lagkaptenen av planen och en man mindre i 74 minuter. Att det skulle krävas något extraordinärt för poäng förstod man direkt. Men trots numerärt underläge så stod Öster kvar relativt högt med sina spelare. 

– Man får inte tänka att man bara ska försvara, då blir det tufft. Utan det gäller för oss att dra ned på tempot och göra alla döda minuter längre. Och sen när vi har chansen sätta dit den, berättade Månz Karlsson efter matchen. 

Precis innan pausvilan tilldelades Öster en straff som Karl Johan Lindblad förvaltade Till andra halvlek satsade Gais fullt framåt och tog över spelet, vilket gjorde att hemmalaget sjönk djupare. 

– Det blev automatiskt så efter deras byten. Men jag tycker att vi vid tillfällen hittade rätt högt upp och när vi gör det så vinner vi bollarna. 

Drömmer gör man hela tiden

I matchens absoluta slutskede frispelades David Johannesson som punkterade matchen med sitt 2-0-mål. I och segern så är nykomlingarna Öster just nu uppe på allsvensk kvalplats, även om Helsingborg har spelat en match mindre. Månz Karlsson har såklart tänkt tanken på avancemang. 

– Drömmer gör man hela tiden, men det kommer. Var sak har sin tid, avslutade mittbacken med ett leende.