Kollage. Till vänster bild på torsk i en ungsform med smält smör, körsbärstomater och persilja över sig. Till höger orangegul pasta på en tallrik.
1 av 2
Till vänster sommartorsk med tomat och smör. Till höger Saras snabba ajvarpasta. Foto: Privat
Mat

En av Sveriges största matbloggare tipsar

Nu har karusellen med jobb och skola dragit igång för många och då är det viktigt att vardagen med mat fungerar. Hur gör man bra mat och på ett bra sätt? Här får du tips på två recept av Sara Gröndahl, som driver en av Sveriges största matbloggar.

Sommartorsk med tomat och smör (4 port.)

  • 600 g torskfilé
  • Salt, peppar
  • 75 g smör
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 stort knippe färsk persilja
  • (Ost att riva över)

Sätt ugnen på 200°. Lägg torsken med skinnsidan nedåt i en ugnsform. Salta och peppra. Fördela smör och halverade körsbärstomater över. Stek mitt i ugnen 20 min. Strö hackad persilja och eventuellt lite finriven ost över vid servering.

Saras snabba ajvarpasta (4 port.)

  • 400 g fullkornspasta
  • 300 g rostbiff, rökt skinka, grillad kyckling eller annan chark
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl ajvar relish
  • Salt, peppar

Koka pastan. Under tiden, strimla köttet och blanda med crème fraiche och ajvar. Salta och peppra efter smak. Blanda såsen med den nykokta pastan och låt ligga några minuter så såsen blir varm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".